Zapečené brambory s pórkem a slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Anglická slanina
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 5 ks Brambory
  • 1 ks Pórek
  • 3 ks Sýr Eidam cihla 30%
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1159 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 75 g
  • Sodík 890 mg
  • Bílkoviny 67 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 88 mg
  • Draslík 1395.5 mg
  • Vláknina 16836.8 mg
  • Vitamín A 16836.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.9 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 61.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme a omyjeme brambory.

  • 2

    Nakrájíme s pórkem na kolečka a slaninu na kostičky.

  • 3

    Do vymazané zapékací mísy vrstvíme brambory, pórek, slaninu a koření.

  • 4

    Opakujeme, než nám dojdou suroviny, poté zalijeme smatanou a dáme zapéct.

  • 5

    10 minut před koncem poklademe plátky sýra a dopečeme.

Komentáře k receptu