Rigatoni se sýrem mascarpone, rajčaty a bazalkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 55 g Máslo čerstvé
  • 510 g Rajčata
  • 400 g Těstoviny Rigatoni
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • 6 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 5 polévková lžíce Mascarpone
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 652 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 538 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 59 mg
  • Draslík 327.7 mg
  • Vláknina 9128.6 mg
  • Vitamín A 9128.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy dáme rajčata a zalijeme vroucí vodou. Po 30 vteřinách vyndáme, oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme.

  • 2

    Rozehřejeme v pánvi máslo, přidáme česnek a necháme změknout. Přidáme rajčata a smažíme do změknutí za občasného míchání.

  • 3

    Přidáme rajčatový protlak, 2 minuty vaříme a přidáme sýr mascarpone. Přivedeme omáčku k varu, osolíme a ochutíme kořením.

  • 4

    Přelijeme omáčku do mísy, nasypeme bazalku a udržujeme teplou.

  • 5

    Ve vroucí vodě uvaříme těstoviny a slijeme.

  • 6

    Vložíme do mísy s omáčkou a promícháme.

  • 7

    Přimícháme trochu parmazánu, část parmazánu podáváme zvlášť.

Komentáře k receptu