Brambory plněné ementálem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 125 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 12 ks Brambory vařené ve slupce
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 417 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 551 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 176.7 mg
  • Draslík 700.8 mg
  • Vláknina 10740.7 mg
  • Vitamín A 10740.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory vařené ve slupce oloupeme, rozpůlíme a vydlabeme vnitřky.

  • 2

    Máslo a žloutky utřeme do pěny, přidáme sýr a vnitřek z brambor. Osolíme, přidáme koření a smetanu.

  • 3

    Směs velmi dobře promícháme a naplníme jí vydlabané půlky brambor. Takto připravené brambory posypeme strouhaným sýrem a petrželkou a dáme zapéci do trouby.

Komentáře k receptu