Mandle s olivami a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 24495 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 150 g Sýr kozí
  • 240 ml Olej olivový
  • 40 ml Ocet vinný
  • 2 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Rozmarýn sušený
  • 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
  • 0.5 kávová lžička Fenykl čerstvý
  • 1 ks Estragon
  • 3 stroužek Česnek
  • 1.75 šálek Mandle
  • 0.666667 šálek Olivy černé
  • 0.666667 šálek Olivy zelené
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1.25 polévková lžíce Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Sůl mořská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 595 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 1925 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 23.8 mg
  • Draslík 231.3 mg
  • Vláknina 7934 mg
  • Vitamín A 7934 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 5.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Koriand a fenykl rozdrtíme a smícháme s nasekanými rozmarýnem a petrželkou, dvěma prolisovanými stroužky česneku, 20 ml octa a 40 ml oleje. Do směsi vložíme olivy a necháme je týden odležet.

  • 2

    Sýr nakrájíme na kousky, smícháme se 120 ml oleje, 20 ml octa, jednou lžičkou pepře, pokrájeným stroužkem česneku, kořením a necháme je tři dny v lednici odležet.

  • 3

    Pak smícháme ještě zbytek pepře s mořskou solí. Zbývající olej a máslo dáme na pánev, přidáme mandle a smažíme pět minut dozlatova.

  • 4

    Mandle poté obalíme ve solné směsi a po vychladnutí je na týden uložíme do vzduchotěsné nádoby.

  • 5

    Olivy podáváme se sýrem a mandlemi.

Komentáře k receptu