Okurkový bujon s kozím sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Celer bulvový
  • 100 g Mrkev kořen
  • 250 g Pórek
  • 150 g Sýr kozí
  • 200 g Tuřín
  • 100 g Feferony
  • 200 g Petržel kořen
  • 300 g Okurka salátová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Libeček
  • 0.5 kávová lžička Citronová šťáva
  • 9 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 ks Avokádo
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 4 ks Jalovec
  • 1 l Voda pitná
  • 0.5 l Víno růžové
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Sůl mořská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 651 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 79 g
  • Sodík 2696 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 47.6 mg
  • Draslík 1184.8 mg
  • Vláknina 36688.8 mg
  • Vitamín A 36688.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 133.5 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kozí sýr nakrájíme ozdobně na kostičky (zoubkovým nožem). Nakládané nepálivé feferonky (např. beranní rohy) pokrájíme na tenká kolečka.

  • 2

    Salátovou okurku a avokádo omyjeme, oloupeme a pokrájíme na malé kostičky. Směs dáme do hrnce, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a zalijeme 1 litrem zeleninového bujonu.

  • 3

    Okurku s avokádem a s bujonem rozmixujeme na krém, přimícháme omytý, drobně pokrájený kopr a dáme vychladit.

  • 4

    Do vychlazeného okurkového bujonu přimícháme sýr s feferonkami a podáváme chlazený.

  • 5

    Zeleninový bujon [30258]:

  • 6

    Všechnu zeleninu - tuřín (bílou řepu), mrkev, cibuli, celer, petržel kořen, a pórek očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. 2 stonky petrželky natě (1 lžíce) a lístky libečku (1 lžička) svážeme.

  • 7

    V hrnci si rozpustíme máslo a vše osmažíme dorůžova.

  • 8

    Přilijeme 0,5 litru růžového vína a 1 litr vody. Přidáme 1 lžičku barevného pepře, 2 lžíce mořské soli, 4 ks jalovce, 2 bobkové listy,

  • 9

    svázanou nať a při mírné teplotě vaříme 90 minut.

  • 10

    Pak vývar scedíme přes husté síto, Z vychlazeného vývaru sejmeme tuk a získáme čistý bujon.

  • 11

    Případně dochutíme solí a pepřem.

Komentáře k receptu