Grilovaný zeleninový špíz s kozím sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Sýr kozí
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 0.5 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 1 kávová lžička Omáčka sojová světlá
  • 2 ks Brambory
  • 1 ks Cuketa
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Cibule červená
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Cukr krupice
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Majonéza
  • 0.5 polévková lžíce Oregano čerstvé
  • 0.5 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • 4 polévková lžíce Smetana zakysaná 15%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 353 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 555 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 39.5 mg
  • Draslík 387.5 mg
  • Vláknina 5793 mg
  • Vitamín A 5793 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si česnekový dip: Do misky dáme oloupaný utřený česnek se solí. Přidáme citrónovou šťávu, olivový olej, zakysanou smetanu a majonézu. Promícháme a popřípadě dochutíme solí, pepřem i cukrem. Potom omáčku zakryjeme a dáme vychladnout.

  • 2

    Očistíme a omyjeme zeleninu a bylinky: Nové brambory, mladou cuketu, červenou cibuli, rajčata, česnek, čerstvé oregano, čerstvý rozmarýn a petrželku. Brambory (i se slupkou) a cuketu nakrájíme na plátky. Cibuli a rajčata nakrájíme na osminky, cibuli pak rozdělíme na plátky. Bylinky pokrájíme nadrobno. Vše dáme do mísy, přidáme kozí sýr pokrájený na kostky (2 x 2 cm), olivový olej, sůl, pepř, prolisovaný česnek, sójovou omáčku, zeleninu a promícháme. Postupně vše střídavě napichujeme na špejle.

  • 3

    Špízy poskládáme na grilovací pánev. Grilujeme přibližně 8-10 minut. Servírujeme horké s česnekovým dipem.

Komentáře k receptu