Slaný koláč se špenátem, vejci a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 26 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Bazalka
  • 250 g Špenát listový čerstvý
  • 180 g Cibulka jarní
  • 130 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 250 g Sýr Ricotta
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Korpus na pizzu
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 333 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 388 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 399.9 mg
  • Draslík 1175.8 mg
  • Vláknina 9032.8 mg
  • Vitamín A 9032.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59.8 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špenát přelijeme vroucí vodou, dobře vymačkáme a nasekáme na hrubší kusy. Bazalku a cibulku nasekáme, ricottu rozdrolíme. V míse smícháme sýr, špenát, bazalku, rajčata a cibulku. Směsí potřeme korpusy na pizzu, navrch každého rozklepneme tři vejce, osolíme a opepříme.

  • 2

    Pečeme při 230°C 15 minut.

Komentáře k receptu