Ricotta s čokoládou a cukrářskými piškoty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Čokoláda hořká
  • 30 g Cukr krupice
  • 200 g Piškoty cukrářské
  • 30 g Zázvor kandovaný
  • 250 ml Sýr Ricotta
  • 1 ks Pomeranče
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 546 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 260 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 54.9 mg
  • Draslík 366.5 mg
  • Vláknina 7775 mg
  • Vitamín A 7775 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pomerančovou kůru nastrouháme, dužinu vymačkáme. Čokoládu nastrouháme na jemné hoblinky. Ricottu a cukr smícháme dohromady, přidáme nastrouhanou čokoládu, zázvor, pomerančovou šťávu a kůru.

  • 2

    Čokoládovou ricottu rozdělíme na talířky, přidáme piškoty a servírujeme.

Komentáře k receptu