Salát z brambor, fazolek a fety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 80 g Ořechy vlašské
  • 250 g Fazolové lusky zelené
  • 125 g Sýr Feta
  • 60 ml Olej olivový
  • 15 ml Balsamico ocet
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 384 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 208 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 10.6 mg
  • Draslík 741.5 mg
  • Vláknina 12344.8 mg
  • Vitamín A 12344.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme a pokrájíme na čtvrtiny. Ořechy nasekáme nahrubo. Sýr nakrájíme na plátky.

  • 2

    Vodu uvedeme k varu, vsypeme fazolky a povaříme 3 minuty. Poté vyjmeme děrovanou naběračkou. Do hrnce dáme pokrájené brambory a vaříme 10 minut. Poté slijeme a smícháme s fazolkami. 20 ml oleje rozpálíme a necháme na něm osmažit po dobu 2 minut ořechy. Ty poté přidáme k zelenině. Přisypeme sýr. Zbytek oleje smícháme s octem, solí a pepřem. Dresinkem přelijeme salát a ihned servírujeme.

Komentáře k receptu