Pečené čerstvé fíky se sýrem, mandlemi a šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 60 g Čerstvý kozí sýr
  • 90 ml Smetana zakysaná 11%
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Fíky čerstvé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 3 plátek Šunka schwarzwaldská
  • 4 polévková lžíce Mandle
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 341 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 184 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 163.6 mg
  • Draslík 336.2 mg
  • Vláknina 9230.4 mg
  • Vitamín A 9230.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 8.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu si předehřejeme na 180°C. Do keramické misky (ramekin) rozdrobíme čerstvý kozí sýr, přidáme zakysanou smetanu, vejce, sůl, pepř a směs dobře rozmícháme.

  • 2

    Čerstvý zralý fík omyjeme, osušíme a rozkrájíme na 6 dílů. Dno zapékací keramické mísy pokryjeme plátky šunky, šunku posypeme loupanými mandlemi a položíme na ni pokrájený fík. Pak vše přelijeme sýrovou směsí. Misku vložíme do středu předehřáté trouby. Pečeme přibližně 30-35 minut do doby, až se sýr rozpustí a vytvoří se smetanou zlatavou kůrku.

  • 3

    Porce pečených fíků se sýrem a šunkou rozdělíme na talíře a hned teplé servírujeme.

Komentáře k receptu