Mexické pikantní fazolové burrito

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Sýr kozí
  • 70 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 150 g Fazole červené sterilované
  • 150 g rýže basmati vařená
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Sůl mořská
  • 3 ks Rajčata
  • 1 ks Šalotka
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 ks Paprika oranžová
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 ks Tortilla
  • 1 ks Cibule červená
  • 2 špetka Kurkuma
  • 1 špetka Sůl bylinková
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 555 kcal
  • Sacharidy 93 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 1352 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 77 g
  • Cholesterol 19.8 mg
  • Draslík 1083.1 mg
  • Vláknina 24705.4 mg
  • Vitamín A 24705.4 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 85.5 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme červenou cibuli, šalotku, stroužky česneku a pokrájíme je nadrobno. Omyté papriky a chilli papričky rozkrojíme, zbavíme semínek, papriky pokrájíme na proužky a chilli posekáme nadrobno. Omytá zralá rajčata rozkrájíme na čtvrtky.

  • 2

    V hluboké pánvi si rozehřejeme olej, na něm si osmažíme cibuli s česnekem dozlatova. Přidáme papriky, chilli papričku a pod poklicí papriky podusíme. Papriky posypeme kurkumou, přidáme uvařenou rýži a znovu vše promícháme. Pak k rýži přidáme červené fazole z konzervy, cukrovou kukuřici, směs za stálého míchání dochutíme solí a pepřem. Pod poklicí vše podusíme další 2 minuty. Nakonec do fazolového burrita zamícháme rozdrobený kozí sýr.

  • 3

    Hotové pikantní burrito dáme do talířů, ozdobíme je pokrájenými rajčaty, které dochutíme solí, pepřem a hned teplé jídlo servírujeme s tortillami.

Komentáře k receptu