Okurka s pěnou ze žervé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Žervé
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 103 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 121 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 264 mg
  • Vláknina 3061.8 mg
  • Vitamín A 3061.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou a osušenou okurku podélně rozkrojíme na poloviny. Vnitřek vydlabeme lžičkou a okurku osolíme.

  • 2

    Žervé smícháme s jemně nakrájenou cibulí a paprikou, přidáme mletou papriku, sůl a pepř.

  • 3

    Směsí naplníme připravené půlky okurek, spojíme je do původního tvaru a dáme vychladit.

  • 4

    Před podáváním nakrájíme okurku na kolečka.

Komentáře k receptu