Zeleninová polévka se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Květák
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Rýže loupaná
  • 50 g Těstoviny čtyřvaječné
  • 100 g Sýr Gruyére
  • 2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Celer - nať
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Pórek
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 395 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 159 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 36.5 mg
  • Draslík 790.8 mg
  • Vláknina 13525.8 mg
  • Vitamín A 13525.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 85.4 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý pórek nakrájíme na plátky, květák rozebereme na růžičky, oloupanou cibuli pokrájíme na kolečka. Petrželku a celerovou nať nasekáme. Zeleninu vaříme v litru osolené vody asi 30 minut.

  • 2

    Přidáme propláchnutou rýži, těstoviny a vaříme dalších 15 minut.

  • 3

    Na pánvi na rozpuštěném másle osmahneme mouku, jíšku zředíme 4 lžícemi zeleninového vývaru a přidáme k polévce. Podle chuti osolíme a opepříme.

  • 4

    Do talířů rozdělíme sýr a zalijeme polévkou. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu