Olihně plněné sýrem, česnekem a cibulkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Sýr Parmezán
  • 125 ml Víno bílé
  • 100 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Olihně
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Rajčata
  • 1 šálek Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn sušený
  • 1 polévková lžíce Mandle
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 515 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 655 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 22.7 mg
  • Draslík 802.9 mg
  • Vláknina 10081.2 mg
  • Vitamín A 10081.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.9 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibulky si zvlášť nasekáme, česnek prolisujeme, petrželku nasekáme a sýr nastrouháme.

  • 2

    Na 40 ml oleje smažíme 3 minuty cibulku a pak mimo plamen přimícháme i česnek, strouhanku, petrželku, sůl, pepř a promícháme. Olihně naplníme připravenou nádivkou, na konci je zajistíme párátky. Rajčata položíme na 30 sekund do vodní lázně, zchladíme je, oloupeme a nasekáme.

  • 3

    Olihně na oleji osmažíme z obou stran a pak je vyjmeme. Do pánve dáme cibuli a po 3 minutách vložíme i rajčata, cukr, víno a vaříme vše do zhoustnutí. Potom tam vrátíme i olihně, přidáme rozmarýn a 30 minut povaříme.

  • 4

    Pokrm před podáváním posypeme bazalkou, mandlemi a petrželkou.

Komentáře k receptu