Tagliatelle s modrým sýrem a ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 160 g Hrášek
  • 75 g Máslo čerstvé
  • 75 g Ořechy vlašské
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 150 g Sýr Gorgonzola
  • 500 g Tagliatelle
  • 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 904 kcal
  • Sacharidy 101 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 1057 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 63.6 mg
  • Draslík 196.1 mg
  • Vláknina 7255 mg
  • Vitamín A 7255 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozpůlené vlašské ořechy rozložíme v jedné vrstvě na plech a vložíme do trouby na 180 °C. Zhruba po 5 minutách by měly být mírně opražené. Necháme je vychladnout.

  • 2

    Uvaříme těstoviny, scedíme a vrátíme do hrnce.

  • 3

    V rendlíku rozehřejeme na mírném ohni máslo. Přidáme gorgonzolu, smetanu a hrášek a mícháme asi 5 minut do zhoustnutí. Omáčku osolíme a opepříme, nalijeme ji na těstoviny, přidáme vlašské ořechy a promícháme. Jednotlivé porce posypeme čerstvě mletým pepřem a servírujeme.

Komentáře k receptu