Suflé s modrým sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 370 g Brokolice
  • 45 g Máslo čerstvé
  • 175 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 45 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 3 g Muškátový oříšek
  • 3 g Pepř cayenský
  • 45 g Šalotka
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 6 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 511 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 1421 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 430.4 mg
  • Draslík 600.6 mg
  • Vláknina 5530 mg
  • Vitamín A 5530 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 84 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozehřejeme 30 g másla, přidáme mouku, průběžně promícháváme a 1 minutu pražíme. Postupně vlijeme mléko, vaříme a mícháme dohusta. Přimícháme muškátový oříšek, podle chuti kajenský pepř a sůl. Necháme 10 minut chladit.

  • 2

    Růžičky brokolice vaříme 5 minut. Opláchneme je studenou vodou a nahrubo nakrájíme. Rozpálíme máslo, přidáme nasekané šalotky a 3 minuty je zpěníme, až změknou.

  • 3

    Misky na suflé vymažeme máslem. Rozšleháme žloutky a zamícháme je spolu s brokolicí, šalotkami a plísňovým sýrem do vychladlé omáčky.

  • 4

    Z bílků ušleháme pevný sníh. Vmícháme jej zlehka a postupně do sýrové omáčky.

  • 5

    Směs rozdělíme do misek na suflé. Pečeme 30 minut v předehřáté troubě při 180 °C.

  • 6

    Suflé ihned servírujeme.

Komentáře k receptu