Risi bisi

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 60 g Šunka parmská
  • 300 g Rýže loupaná
  • 300 g Hrášek
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 60 g Sýr Parmezán
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar drůbeží
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 828 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1564 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 79 g
  • Cholesterol 28.2 mg
  • Draslík 349.2 mg
  • Vláknina 13540.5 mg
  • Vitamín A 13540.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozpálíme máslo. Když pění, přidáme nasekanou cibuli, kostičky parmské šunky, drcený česnek a smažíme s občasným zamícháním 3-5 minut, až je cibule sklovitá, ale ještě nezbarvená.

  • 2

    Přisypeme rýži a promícháme. Přidáme hrášek a koření.

  • 3

    Zalijeme polovinou vývaru a stále mícháme nad mírným plamenem, až se tekutina vsákne. Přidáme znovu vývar a postup opakujeme.

  • 4

    Postupně přidáváme vývar tak dlouho, až je rýže měkká a směs je hustá a krémovitá. Mělo by to trvat asi 25 minut.

  • 5

    Servírujeme horké, posypané nasekanou petrželovou natí a parmezánem.

Komentáře k receptu