Milánská drůbeží polévka se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 100 g Hrášek
  • 100 g Kapusta hlávková
  • 1000 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 6 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Rýže loupaná
  • 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 522 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 183 g
  • Sodík 1103 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 4.1 mg
  • Draslík 604.3 mg
  • Vláknina 13770.2 mg
  • Vitamín A 13770.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci na oleji zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Přidáme rozetřený česnek, očištěnou, nahrubo nastrouhanou mrkev s celerem a omytá, nakrájená rajčata. Vše krátce podusíme a zalijeme vývarem.

  • 2

    Přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou kapustu, hrášek a vsypeme propláchnutou rýži. Vše zvolna vaříme, až je zelenina úplně měkká a vsákne do sebe větší část vývaru.

  • 3

    Nakonec polévku podle chuti osolíme a opepříme.

  • 4

    Při podávání každou porci posypeme nastrouhaným sýrem.

Komentáře k receptu