Velikonoční koláč z listového těsta

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 450 g Listové těsto
  • 300 g Špenát mražený
  • 80 g Máslo jihočeské
  • 100 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 2 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Voda pitná
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 535 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 184 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 186.1 mg
  • Draslík 80.4 mg
  • Vláknina 2963.3 mg
  • Vitamín A 2963.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špenát rozmrazíme, propláchneme a necháme odkapat. Na pánvi rozpálíme 50 g másla, osmahneme na malé kostky nakrájenou cibuli, přidáme špenát, rozklepneme vejce, osolíme, opepříme a chvilku podusíme.

  • 2

    Listové těsto rozválíme na moukou posypaném válu, na dva pláty podle velikosti formy, ve které budeme koláč péct. Formu vymažeme máslem a položíme první plát těsta, který také potřeme máslem. Na něj natřeme špenátovou směs, posypeme nastrouhaným sýrem a přiklopíme druhým plátem, potřeme máslem a těsto pokapeme vodou, vložíme do předehřáté trouby, kde pečeme přibližně 30 minut.

  • 3

    Upečený koláč vyndáme z trouby, necháme trochu vychladnout a nakrájíme na úhledné čtverce nebo obdélníky.

Komentáře k receptu