Dušená kachní prsa v česnekové marinádě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Sýr Lučina - termizovaný
  • 600 g Kachní prsa
  • 400 g Karotka baby
  • 250 ml Voda pitná
  • 400 ml Voda pitná
  • 60 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Bujón slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • 4 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 632 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 868 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 121.8 mg
  • Draslík 675.4 mg
  • Vláknina 6074.1 mg
  • Vitamín A 6074.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.3 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse rozmícháme prolisovaný česnek, citronovou šťávu, olej a lžíci nasekané petrželové nati. Do marinády vložíme kachní prsa, potřeme je marinádou, pod fólií necháme v chladničce alespoň tři hodiny marinovat.

  • 2

    Ve 250 ml vody uvaříme slepičí bujón. Mrkev vložíme do vroucí vody, zhruba pět minut povaříme, poté mrkev slijeme a necháme okapat. V pánvi na másle zkaramelizujeme cukr, vmícháme do něj mrkev a držíme na teple.

  • 3

    V kastrolu osmažíme marinované maso z obou stran, přidáme část marinády, přiklopíme a dusíme zhruba půl hodiny.

  • 4

    Maso vyjmeme a držíme v teple. Do výpeku vlijeme vývar, zbylou marinádu a přivedeme k varu. Do omáčky zašleháme Lučinu, necháme prohřát, vmícháme zbylou posekanou petrželovou nať.

  • 5

    Kachní prsa servírujeme nakrájená na plátky, přidáme mrkev a přelijeme omáčkou.

Komentáře k receptu