Jáhlová kaše se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Jáhly - loupané proso
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 200 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 500 ml Mléko plnotučné
  • 500 ml Voda pitná
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 713 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 145 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 264.3 mg
  • Draslík 238 mg
  • Vláknina 13013 mg
  • Vitamín A 13013 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 783.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jáhly na sítu několikrát spaříme vroucí vodou, potom je propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Do kastrolu vlijeme mléko, 500ml vody, přivedeme k varu, osolíme a opepříme. Přidáme jáhly a za stálého míchání zvolna uvaříme kaši.

  • 3

    Do hotové kaše vmícháme nastrouhaný sýr. Zapékací mísu vymažeme kouskem másla a vysypeme strouhankou. Rozprostřeme do ní kaši a v mírně vyhřáté troubě zapékáme 15 minut.

  • 4

    Nakonec sýrovou kaši zalijeme smetanou rozkvedlanou se žloutky a ještě 15 minut zapékáme.

Komentáře k receptu