Dýňovo-sýrový krém s oříšky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Mandle
  • 30 g Pistácie
  • 200 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 700 g Dýně
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Pečivo pšeničné jemné máslové
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 polévková lžíce Meduňka
  • 4 polévková lžíce Olej sezamový
  • 1.5 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 298 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 100 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 730.9 mg
  • Vláknina 4912.3 mg
  • Vitamín A 4912.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.5 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dýni (nejlépe Hokkaidó) omyjeme, osušíme a rozkrojíme na polovinu. Z dýně odstraníme semena a bílá vnitřní vlákna. Dužinu vydlabeme, pokrájíme a dáme do olejem vymazané zapékací mísy. Promícháme ji s pepřem, solí a polijeme olejem. Pečeme v předehřáté troubě na 190°C přibližně 40 minut. Občas dýni promícháme.

  • 2

    Mezitím omyjeme chilli papričku, petrželku kudrnku a meduňku. Papričku rozpůlíme, zbavíme semínek a drobně posekáme. Petrželku též pokrájíme nadrobno. Česnek očistíme a utřeme. Meduňkové lístky odložíme na ozdobu. Loupané mandle a pistácie drobně posekáme.

  • 3

    Upečenou dýni šťouchadlem na bramborovou kaši rozmačkáme, přidáme do ní česnek, sůl, pepř, tavený smetanový sýr a dýni vyšleháme na jemný krém.

  • 4

    Dýňovo-sýrový krém ozdobíme lístky meduňky. Podáváme k čerstvému křupavému pečivu.

Komentáře k receptu