Studené gazpacho s krepelčím vejcem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 100 g Bazalka
  • 100 g Šalotka
  • 30 g Cibulka jarní
  • 500 g Paprika červená
  • 700 g Okurka salátová
  • 60 g Oříšky piniové
  • 20 g Máta
  • 1.5 g Olej olivový extra panenský
  • 2 krajíc Chléb toastový
  • 12 ml Ocet Sherry
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Kari koření
  • 8 ks Vejce křepelčí
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 dl Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 550 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 401 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 101.3 mg
  • Draslík 620.2 mg
  • Vláknina 7484 mg
  • Vitamín A 7484 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 95.6 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata, okurky, česnek, jarní cibulku oloupeme a spolu s paprikou a šalotkou nakrájíme na malé kousky, které dáme do misky. Přidáme na malé kousky nakrájený toastový chléb, vše posypeme kmínem, kari kořením, zalijeme 1 dl oleje, octem a promícháme. Misku přikryjeme, vložíme do lednice na 60 minut marinovat.

  • 2

    Do marinované zeleniny přilijeme 2 dl oleje, mixérem důkladně promixujeme. Podle chuti přisypeme sůl, pepř a opět dáme dobře vychladit.

  • 3

    Bazalkové pesto: Do mixéru vložíme bazalku, piniové ořechy, nastrouhaný sýr, přilijeme olej, sůl, pepř a vše rychle rozmixujeme. Při připravě bazalkového pesta musíme dbát, aby všechny suroviny byly dobře vychlazené.

  • 4

    Hotové gazpacho rozdělíme na talíře, přidáme bazalkové pestu, do středu rozklepneme křepelčí vejce, porce ozdobíme lístky máty a ihned podáváme.

Komentáře k receptu