Nákyp z rajčat a sýru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 70 g Sýr Parmezán
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 500 g Rajčata Cherry
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 364 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 476 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 294.5 mg
  • Draslík 526.1 mg
  • Vláknina 2972.5 mg
  • Vitamín A 2972.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata omyjeme a rozpůlíme. Formičky na zapékání vytřeme máslem. Sýr nastrouháme.

  • 2

    Mléko rozmícháme s moukou a vejci, přidáme smetanu, sůl a sýr. Rajčata rozdělíme do formiček a zalijeme připravenou směsí. Zapékáme při 200°C 15 minut.

Komentáře k receptu