Smažený květák v sýrovém těstíčku

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Květák
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 50 ml Omáčka tatarská
  • 125 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.5 kávová lžička Kari koření
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 296 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 211 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 114.1 mg
  • Draslík 452.7 mg
  • Vláknina 9008 mg
  • Vitamín A 9008 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 79.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme květák, omyjeme a rozdělíme na jednotlivé růžičky.

  • 2

    Přivedeme k varu osolenou vodu, povaříme v ní růžičky květáku. Děrovanou naběračkou je vyndáme a necháme okapat. Zakápneme je šťávou vymačkanou z citronu a necháme odležet.

  • 3

    V misce smícháme mouku, sůl, nastrouhaný sýr a kari. Přidáme žloutek, rozpuštěné máslo a pivo, vmícháme sníh ušlehaný z bílků.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme olej, předvařený květák máčíme v připraveném těstíčku a smažíme. Z oleje květák vybereme děrovanou naběračkou, položíme na papírové ubrousky, necháme okapat. Podáváme s připravenou tatarskou omáčkou.

Komentáře k receptu