Tartiflette - brambory po francouzsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 260 g Anglická slanina
  • 350 g President Camembert linea
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 2.5 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř 4 barev
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 727 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 1182 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 62.2 mg
  • Draslík 1168 mg
  • Vláknina 13271.5 mg
  • Vitamín A 13271.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dobře omyté brambory uvaříme ve slupce. Vaříme je 12 - 15 minut v osolené vodě (1.5 lžičky). Troubu předehřejeme na 200°C. Uvařené brambory slijeme, necháme je mírně vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky silné do 1cm.

  • 2

    Plátky kvalitní anglické slaniny nakrájíme na nudličky široké asi 0.5-0.7cm. Sýr camembert nakrájíme na plátky.

  • 3

    Zapékací mísu vytřeme máslem, celé dno i boky mísy pokryjeme plátky brambor, osolíme je a ochutíme pepřem. Poté brambory pokryjeme anglickou slaninou a nakonec povrch pokryjeme nakrájeným sýrem. Sýr ještě ochutíme dvěma špetkami soli a pepřem.

  • 4

    Zapékací mísu položíme na nejvyšší příčku v troubě. Brambory pečeme dozlatova. Podáváme je hned horké.

Komentáře k receptu