Hermelínová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Strouhanka
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Vegeta
  • 0.25 kávová lžička Kari koření
  • 1 ks Sýr Hermelín (Camember, Encián)
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Muškátový oříšek
  • 0.75 l Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 286 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1095 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 85.7 mg
  • Draslík 287.2 mg
  • Vláknina 4198.9 mg
  • Vitamín A 4198.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.3 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle osmažíme strouhanku, zašleháme do ní teplý vývar a vmícháme pokrájený sýr. Odstavíme, vše rozmixujeme a dáme ještě povařit.

  • 2

    Do vroucí polévky zamícháme rozšlehané vejce, chvíli vaříme, osolíme, okořeníme ustrouhaným oříškem, kari, vegetou a podávme.

Komentáře k receptu