Vejce v sýrové majonéze

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Olej stolní
  • 100 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 442 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 144 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 374.4 mg
  • Draslík 123.1 mg
  • Vláknina 3829.8 mg
  • Vitamín A 3829.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Natvrdo uvařená vejce oloupeme a necháme prochladnout. Žloutek utřeme se solí a po kapkách přidáme olej.

  • 2

    Připravenou majonézu okořeníme pepřem, citronovou šťávou a přidáme nastrouhaný sýr.

  • 3

    Vejce podélně rozpůlíme, položíme na misku a přelijeme majonézou se sýrem. Obložíme listy hlávkového salátu.

Komentáře k receptu