Jablkový vánek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Cukr krupice
  • 120 g Žervé
  • 0.5 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 2 ks Jablka
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 399 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 69 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 0.7 mg
  • Draslík 280.9 mg
  • Vláknina 7759 mg
  • Vitamín A 7759 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žervé zředíme mlékem na jemný krém.

  • 2

    Přidáme citronovou kůru, cukr a oloupaná, jemně nastrouhaná jablka. Dáme vychladit do ledničky.

  • 3

    Těsně před podáváním vmícháme pevný sníh z bílků.

Komentáře k receptu