Pečené brambory "á la méditerrané"

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 10 g Sýr Parmezán
  • 10 ml Euro Shopper Olivový olej z pokrutin
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 110 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 523 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 3.4 mg
  • Draslík 634.2 mg
  • Vláknina 7605 mg
  • Vitamín A 7605 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Důkladně omyjeme a v osolené vodě asi 20 minut vaříme brambory.

  • 2

    Rozehřejeme troubu na 200 °C ( plyn stupeň 3-4, horkovzdušná trouba 180 °C). Na plech položíme pečicí papír.

  • 3

    Rozpůlíme uvařené brambory a stroužek česneku. Plochu řezu potřeme olivovým olejem a česnekem. Brambory rozložíme na plech, zasypeme strouhaným parmezánem a zapečeme v troubě asi deset minut.

Komentáře k receptu