Roláda plněná ovocným tvarohem
Suroviny
- 500 g Tvaroh tučný
 - 125 g Máslo čerstvé
 - 12 kávová lžička Cukr krupice
 - 12 kávová lžička Mouka polohrubá
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 0.25 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Hrozinky
 - 2 polévková lžíce Kompot jahodový
 - 2 polévková lžíce Kompot meruňkový
 - 1 polévková lžíce Želatina
 - 4 polévková lžíce Cukr moučkový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 481 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 58 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 226.1 mg
 - Draslík 112.6 mg
 - Vláknina 883.3 mg
 - Vitamín A 883.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.4 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 273.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky šleháme s cukrem do husté pěny. Z bílků ušleháme pevný sníh, spolu s moukou jej lehce vmícháme do žloutků. Na vymazaném plechu upečeme z těsta tenký plát, který necháme vychladnout.
 - 
                                2
Tvaroh s máslem a cukrem mícháme do pěny. Přimícháme nakrájené rozinky a na kostičky pokrájené kompotované ovoce, nakonec vmícháme připravenou želatinu, rozpuštěnou ve vodě.
 - 
                                3
Na plát natřeme tvarohovou pěnu, stočíme do rolády a necháme ztuhnout v chladu.
 - 
                                4
Roládu krájíme na řezy a podáváme.