Tvarohový koláč s čokoládou
Suroviny
- 50 g Poleva čokoládová
 - 150 g Máslo čerstvé
 - 150 g Cukr krupice
 - 750 g Tvaroh jemný
 - 120 g Pšeničná krupice
 - 1 kávová lžička Skořice mletá
 - 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 polévková lžíce Cukr moučkový
 - 2 polévková lžíce Kakao - prášek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 294 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 35 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 96.8 mg
 - Draslík 64.2 mg
 - Vláknina 1204.2 mg
 - Vitamín A 1204.2 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Polevu rozpustíme ve vodní lázni. Máslo s cukrem utřeme do krému a vmícháme vychlazenou čokoládovou polevu. Zlehka vmícháme žloutky, tvaroh, kakao, skořici, prášek do pečiva a 100 g krupice. Nakonec přimícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
 - 
                                2
Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme zbylou krupicí. Naplníme těstem a zvolna pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu dozlatova.
 - 
                                3
Upečený koláč pocukrujeme a podáváme ve formě ještě vlažný.