Zagorské štrukle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 594 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 238 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 191 mg
 - Draslík 156.4 mg
 - Vláknina 2100 mg
 - Vitamín A 2100 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.8 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy nasypeme hladkou mouku, přidáme 1 vejce, sůl, pár kapek oleje a postupně podle potřeby budeme přilévat vodu (1-2 dl). Vypracuje hladké tuhé těsto, které rozdělíme na dvě části a vytvarujeme bochánky, které potřeme olejem a necháme asi 20 minut odpočívat.
 - 
                                2
V misce vymícháme náplň: tvaroh, sůl, rozpuštěné máslo a 2 vejce utřeme dohladka.
 - 
                                3
Na vál dáme utěrku, kterou pomoučíme, a položíme na ni jeden bochánek těsta. Válečkem ho trochu rozválíme na placku a rukama vytahujeme na tenkou placku, kterou potřeme náplní, pokapeme rozpuštěným máslem a pomocí utěrky svineme závin.
 - 
                                4
Takto to uděláme i s druhým bochánkem těsta.
 - 
                                5
Závin nakrájíme nejlépe tupou stranou nože na špalíky - štrukle - asi 8 až 10 cm široké, okraje dobře slepíme a vkládáme je opatrně do vařící vody.
 - 
                                6
Štrukle vaříme 10 minut, pak je vytáhneme, scedíme a vkládáme je na vymazaný pekáč. Pokapeme je rozpuštěným máslem a zalijeme smetanou.
 - 
                                7
Pekáč vložíme do dobře vyhřáté trouby a pečeme při 220 °C asi 25 minut dozlatova.
 - 
                                8