Brynzovo- bylinkový dip
Suroviny
- 250 g Tvaroh jemný
 - 150 g Máslo bylinkové
 - 100 g Sýr Brynza
 - 1 kávová lžička Majoránka
 - 1 kávová lžička Tymián čerstvý
 - 2 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 dl Smetana 12% (konzumní)
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Meduňka
 - 3 polévková lžíce Pažitka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 199 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 59 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 5 mg
 - Draslík 30.4 mg
 - Vláknina 569.6 mg
 - Vitamín A 569.6 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.3 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy vložíme tvaroh, bylinkové máslo, smetanu a brynzu a vše pečlivě utřeme do hladké pěny.
 - 
                                2
Do jiné misky prolisujeme česnek a přidáme nadrobno nasekané všechny bylinky, důkladně promícháme, osolíme, opepříme a nakonec vmícháme do tvarohové pěny.
 - 
                                3
Dip můžeme servírovat například na očištěné poloviny paprik nebo na kolečka nakrájeném celozrnném rohlíku. Přizdobíme nasekanou pažitkou.