Pikantní mexické kukuřičné enchiladas
Suroviny
- 100 g Kukuřičná krupice T 600
 - 250 g Tvaroh měkký
 - 200 g Šunka tradiční
 - 100 g Mouka pšeničná
 - 450 ml Voda pitná
 - 5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Cibulka jarní
 - 1 hrst Bylinky čerstvé - svazek
 - 0.04 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 5 polévková lžíce Salsa mexicana
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 323 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 1856 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 61.3 mg
 - Draslík 44.5 mg
 - Vláknina 3503 mg
 - Vitamín A 3503 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.7 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse smícháme mouku s kukuřičnou krupicí, přidáme vejce a sůl. Po částech přidáváme 450 ml vody a vymícháme řídké lívancové těsto. Hotové těsto musíme nechat 30 minut odpočinout.
 - 
                                2
Na pánvi rozpálíme olej. Usmažíme do zlatova 8 tenkých placek, o průměru cca 20 cm. Hotové placky skládáme na talíři na sebe.
 - 
                                3
Připravíme si náplň. Šunku rozkrájíme na malé kostičky, očištěné a omyté jarní cibulky krájíme na tenká kolečka. Vše smícháme v misce s tvarohem a salsou.
 - 
                                4
Troubu předehřejeme na 200°C a naplníme placky. Na placku dáme 2 polévkové lžíce náplně. Placku přeložíme a lehce přitiskneme okraje k sobě.
 - 
                                5
Na plech položíme pečící papír a na něj dáme všechny naplněné enchiladas. Pečeme na středním roštu přibližně 15 minut.
 - 
                                6
Podáváme teplé, ozdobíme jemně pokrájenými bylinkami.