Vafle s broskvemi
Suroviny
- 150 g Broskve
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 250 g Tvaroh měkký - nízkotučný
 - 2.92 g Tuk
 - 5 g Citronová kůra
 - 80 g Cukr vanilka
 - 5 g Kypřicí prášek do pečiva
 - 20 g Cukr moučkový
 - 200 g Mouka pšeničná hladká
 - 150 ml Smetana 16% (pochoutková)
 - 10 ml Citronová šťáva
 - 125 ml Sodovka
 - 1 ks Vejce slepičí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 617 kcal
 - Sacharidy 70 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 236 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 117 mg
 - Draslík 275.3 mg
 - Vláknina 1465 mg
 - Vitamín A 1465 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.2 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy vložíme máslo, vejce, přisypeme vanilkový cukr, strouhanou citronovou kůru, dobře promícháme, přisypeme mouku, prášek do pečiva, přilijeme sodovku a vypracujeme těsto na vafle.
 - 
                                2
Vaflovač potřeme tukem a z těsta postupně pečeme křupavé vafle.
 - 
                                3
Broskve rozpůlíme, vypeckujeme a nakrájíme na slabé plátky. Tvaroh rozmícháme se smetanou, citronovou šťávou, přidáme cukr a vymícháme krém.
 - 
                                4
Vafle rozdělíme na talířky, doplníme tvarohovým krémem a ozdobíme plátky broskví.