Škvarkové tašky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 521 kcal
 - Sacharidy 56 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 210 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 85.1 mg
 - Draslík 427.7 mg
 - Vláknina 4095.3 mg
 - Vitamín A 4095.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrníčku zahřejeme mléko, přidáme droždí a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Škvarky pomeleme do mísy na jemno, přisypeme mouku, rozklepneme vejce, kypřící prášek, vylijeme kvásek, rukami vypracujeme tuhé těsto a necháme 20 minut vykynout.
 - 
                                2
Vál posypeme moukou a na něj vysypeme vykynuté těsto, které vyválíme na velký plát, který nakrájíme na čtverce. Na každý čtverec položíme tvarohovou náplň, rohy spojíme do trojúhelníku, dobře prsty zmáčkneme k sobě a skládáme na máslem vymazaný plech. Tašky potřeme rozkvedlaným vejcem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 30 minut.
 - 
                                3
Tvarohová náplň: V míse rozmícháme tvaroh, vanilkový cukr a rozinky.