Bramborové kuličky v kořeněné omáčce
Suroviny
- 100 g Jogurt bílý
 - 100 g Ořechy Kešu
 - 50 ml Máslo čerstvé
 - 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Kmín celý
 - 1 kávová lžička Fenykl obecný
 - 1 kávová lžička Kurkuma
 - 1 kávová lžička Garam masala
 - 2 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 1 kávová lžička Koriandr mletý
 - 4 ks Cibule
 - 3 ks Rajčata
 - 1 ks Zázvor celý
 - 6 ks Chilli paprička zelená
 - 2 l Voda pitná
 - 0.5 kg Brambory
 - 0.5 kg Tvaroh tvrdý
 - 0.35 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 4 polévková lžíce Mouka kukuřičná
 - 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 - 2 polévková lžíce Rozinky tmavé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 460 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 173 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 30.5 mg
 - Draslík 758.4 mg
 - Vláknina 10025.1 mg
 - Vitamín A 10025.1 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.9 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli rozmělníme na hladkou pastu. Rajčata, zelené chilli a zázvor umístíme do mísy a vše dohromady rozmixujeme.
 - 
                                2
Kešu oříšky nadrobno nakrájíme. Šlehačku ve šlehači ušleháme a odložíme do mrazáku. Brambory zbavíme slupek, vložíme do hrnce s vodou a necháme uvařit. Následně je rozmělníme, zalijeme tvarohem, kukuřičnou moučkou, špetkou soli a vše důkladně zamícháme. Směs zpracujeme na malé kuličky. Do kuličky umístíme 1 lžičku zamrzlé šlehačky, 1 rozinku a kešu oříšek. Směs následně znova uhněteme.
 - 
                                3
Pánev naplníme olejem a kuličky v něm ponořené osmažíme. Když jsou důkladně osmahlé, vyjmeme je a na papírovém ubrousku necháme uschnout.
 - 
                                4
Na rozehřáté smetaně osmahneme kmín, nakrájenou cibuli, zázvor a pastu z chilli. Směs zalijeme rozmixovanými rajčaty, špetkou soli a kořením. Směs smažíme, dokud se od ní neoddělí tuk.
 - 
                                5
Zalijeme našlehaným jogurtem a směs zahřejeme. Zalijeme šálkem vody a za stálého míchání vaříme. Do směsi umístíme kuličky a na mírném plameni povaříme ještě cca 5 minut. Ozdobíme šlehačkou, koriandrem a kešu. Ihned podáváme.