Koprový závin
Suroviny
- 320 g Mouka pšeničná hladká
 - 50 g Máslo
 - 250 g Hera
 - 250 g Tvaroh jemný
 - 150 ml Mléko polotučné
 - 250 ml Smetana ke šlehání
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 0.5 polévková lžíce Sůl
 - 2 polévková lžíce Kopr
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
 - 2 polévková lžíce Tuk
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1237 kcal
 - Sacharidy 66 g
 - Tuky 85 g
 - Sodík 204 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 258.6 mg
 - Draslík 77.7 mg
 - Vláknina 673 mg
 - Vitamín A 673 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 13.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
K proseté hladké mouce do mísy přidáme rozpuštěné máslo, v mléce rozšlehaná a osolená vejce a vypracujeme těsto. Na pomoučněném vále je přiklopíme hodně nahřátou mísou a necháme asi 20 minut odpočinout.
 - 
                                2
Mezitím připravíme náplň: do smetany zašleháme žloutky, máslo, sůl a tvaroh, nakonec lehce vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a jemně nasekaný kopr.
 - 
                                3
Těsto ještě jednou propracujeme, vyválíme na plát vysoký 0,5 cm a středem rozetřeme náplň.
 - 
                                4
Svineme závin, opatrně jej přendáme na tukem vymazaný plech a vložíme do středně horké trouby. Po deseti minutách pečení teplotu mírně zvýšíme, závin potřeme máslem a dopečeme dozlatova.