Cheesecake s glazovaným ovocem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 391 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 116 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 61.5 mg
 - Draslík 27.8 mg
 - Vláknina 1452.5 mg
 - Vitamín A 1452.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozmixujeme 200 gramů nepříliš sladkých sušenek, nebo je vložíme do plastového sáčku a válečkem rozdrtíme na jemné drobečky. Vsypeme je do mísy a promícháme s rozehřátým máslem. Sušenkovou směs natlačíme zadní stranou lžíce na dno kulaté otevírací dortové formy o průměru 23 cm, vymazané tukem a vyložené pečicím papírem.
 - 
                                2
Přelijeme plátky želatiny vodou a necháme je změknout.
 - 
                                3
V míse rozšleháme tvaroh, smetanový sýr a cukr na lehký krém. nalijeme smetanu ke šlehání do žáruvzdorné misky, rozpůlíme podélně vanilkový lusk, vyškrábneme z něj semena a i s luskem je přidáme do smetany. Misku postavíme na rendlík s mírně vroucí vodou a smetanu ohříváme, dokud není teplá, pak vyjmeme vanilkový lusk. Vymačkáme tekutinu ze želatiny, plátky dáme do teplé ochucené smetany a mícháme až do jejího rozpuštění. Přecedíme, abychom odstranili kousky nerozpuštěné želatiny a vešleháme do tvarohového krému. Hotovou náplň upravíme na základ a na hodinu uložíme do chladničky.
 - 
                                4
Náplň pokryjeme ovocem dle vlastní chuti a fantazie ( maliny, jahody, hroznové víno, borůvky, červený rybíz, nebo třeba mango ).
 - 
                                5
Připravíme glazuru dle návodu na obalu ( např. Dr. Oetker )a ovoce jí přelijeme. Hotový cheesecake uložíme na noc do chladničky aby pořádně ztuhl.