Tvrarohový koláč
Suroviny
- 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 240 g Cukr moučkový
 - 140 g Cukr moučkový
 - 140 g Tuk rostlinný
 - 750 ml Mléko polotučné
 - 1 kávová lžička Tuk
 - 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Pudinkový prášek - vanilkový
 - 1 kg Tvaroh jemný
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 721 kcal
 - Sacharidy 97 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 242 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 60 g
 - Cholesterol 164 mg
 - Draslík 104.5 mg
 - Vláknina 2547.5 mg
 - Vitamín A 2547.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.7 mg
 - Vitamín E 2.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těsto:
 - 
                                2
Z tuku, cukru, vajec, mouky a prášku do pečiva vypracujeme hladké těsto. Odložíme do chladu asi na 20 minut.
 - 
                                3
Těsto vyválíme v placku na pomoučeném vále a přendáme na předem vymazaný plech.
 - 
                                5
Tvarohová náplň:
 - 
                                6
Ušleháme 1 celé vejce se 2 žloutky, 200 g cukru a citronovou šťávou.
 - 
                                7
Přidáme střídavě mléko s oběma vanilkovými pudinky a tvaroh.
 - 
                                8
Hladký krém z tvarohu nalijeme na těsto a stěrkou pečlivě uhladíme.
 - 
                                9
Koláč vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme asi 30 minut.
 - 
                                11
Sníh:
 - 
                                12
Mezitím si ušleháme ze zbylých bílků tuhý sníh, do kterého zamícháme cukr.
 - 
                                13
Sníh ozdobně nastříkáme na zapečenou tvarohovou hmotu a ještě vložíme dopéct asi na 10 minut.
 - 
                                15
Koláč necháme prochladnout, pocukrujeme a nakrájíme na řezy.
 - 
                                16
Je velmi chutný.