Tvarohové jidáše

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Hrozinky
  • 50 g Třešně
  • 200 g Marcipánová hmota surová
  • 100 g Ořechy para
  • 500 g Mouka polohrubá
  • 250 g Máslo čerstvé
  • 175 g Cukr moučkový
  • 320 g Tvaroh tučný
  • 70 g Pistácie
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Likér třešňový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 745 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 36 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 82 g
  • Cholesterol 142.5 mg
  • Draslík 324.2 mg
  • Vláknina 5690.8 mg
  • Vitamín A 5690.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 84.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 125.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté rozinky a koktejlové třešně nahrubo nasekáme a zakapeme likérem. Marcipán nahrubo nastrouháme. Ořechy a spařené pistácie nahrubo nasekáme.

  • 2

    Mouku smícháme s kypřicím práškem, přidáme nakrájené máslo, moučkový cukr, vanilkový cukr, 3 vejce a tvaroh. Vypracujeme hladké těsto a zapracujeme do něj hrozinky, pistácie, ořechy a třešně.

  • 3

    Těsto rozdělíme na kousky po 100 g a vytvarujeme z nich jidáše. Na povrchu je potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem v mírně vyhřáté troubě asi 30 minut.

  • 4

    Ihned po upečení jidáše poptřeme medem.

Komentáře k receptu