Smažený panír po indicku
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 2 kávová lžička Koriandr mletý
- 1 kávová lžička Koriandr čerstvý
- 1 ks Cibule
- 2 ks Rajčata
- 1 ks Zázvor celý
- 4 ks Hřebíček
- 5 ks Chilli paprička
- 15 ks Pepř černý celý
- 2 ks Paprika zelená
- 1 ks Skořice celá
- 3 ks Kardamom černý
- 0.5 kg Tvaroh tvrdý
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 353 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 12 g
- Sodík 13 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 377.3 mg
- Vláknina 15550.2 mg
- Vitamín A 15550.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 60 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Sýr nakrájíme na jemné plátky. Papriky rozkrojíme vejpůl, zbavíme semínek a nakrájíme na nudličky. Červené chilli zbavíme stonků, nakrájíme a zbavíme jadérek. Zázvor nakrájíme na plátky. Oloupanou a omytou cibuli rozčtvrtíme. 
- 
                                2Na pánvi osmahneme směs koriandru, kmínu, hřebíčku, skořice, pepře a černého kardamomu. Tuto směs následně umeleme. Na jiné pánvi necháme rozpustit máslo a nadrobno nakrájenou cibuli na něm osmažíme, dokud nezhnědne. 
- 
                                3Na pánev s cibulí umístíme plátky tvarohu, vnitřek rajčat a dochutíme špetkou soli. Vše následně smažíme, dokud směs nepustí veškerou vodu. Když je tvaroh propečený, zalijeme jej směsí koření a zeleniny a ještě 3 minuty smažíme. 
- 
                                4Ozdobíme lístky koriandru a ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        