Smažený panír po indicku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 kávová lžička Koriandr čerstvý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Zázvor celý
  • 4 ks Hřebíček
  • 5 ks Chilli paprička
  • 15 ks Pepř černý celý
  • 2 ks Paprika zelená
  • 1 ks Skořice celá
  • 3 ks Kardamom černý
  • 0.5 kg Tvaroh tvrdý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 353 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 13 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 377.3 mg
  • Vláknina 15550.2 mg
  • Vitamín A 15550.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sýr nakrájíme na jemné plátky. Papriky rozkrojíme vejpůl, zbavíme semínek a nakrájíme na nudličky. Červené chilli zbavíme stonků, nakrájíme a zbavíme jadérek. Zázvor nakrájíme na plátky. Oloupanou a omytou cibuli rozčtvrtíme.

  • 2

    Na pánvi osmahneme směs koriandru, kmínu, hřebíčku, skořice, pepře a černého kardamomu. Tuto směs následně umeleme. Na jiné pánvi necháme rozpustit máslo a nadrobno nakrájenou cibuli na něm osmažíme, dokud nezhnědne.

  • 3

    Na pánev s cibulí umístíme plátky tvarohu, vnitřek rajčat a dochutíme špetkou soli. Vše následně smažíme, dokud směs nepustí veškerou vodu. Když je tvaroh propečený, zalijeme jej směsí koření a zeleniny a ještě 3 minuty smažíme.

  • 4

    Ozdobíme lístky koriandru a ihned podáváme.

Komentáře k receptu