Lívance s tvarohem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Droždí
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 20 g Cukr vanilka
  • 60 g Cukr moučkový
  • 20 g Cukr skořicový
  • 250 g Tvaroh tvrdý
  • 40 g Cukr krystal
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 špetka Sůl
  • 4 dl Mléko polotučné
  • 0.04 dl Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 416 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 229 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 88.4 mg
  • Draslík 378 mg
  • Vláknina 4008.3 mg
  • Vitamín A 4008.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky vsypeme mouku, rozdrobíme droždí, přisypeme kypřící prášek a vanilkový cukr. Rozklepneme vejce, vsypeme cukr, jemně nastrouhanou citrónovou kůru, nakonec podle potřeby vlijeme mléko, osolíme a vše důkladně metlou prošleháme tak, aby těsto zůstalo hladké, bez hrudek. Těst by mělo lehce tekoucí. Přiklopíme a necháme 20 minut v teple.

  • 2

    Pánev na lívanečky potřeme olejem, necháme prudce rozehřát, na horký olej lžící naléváme do lívanečníku těsto. Opečeme z jedné strany, po obrácení dopečeme druhou. Pokračujeme v pečení do spotřebování všeho těsta.

  • 3

    Opečené lívanečky obalíme v moučkovém cukru, smíchaném s cukrem skořicovým. Podle porcí rozdělíme na jednotlivé vyhřáté mělké talíře. Každou porci posypeme nahrubo nastrouhaným tvarohem a hrubým cukrem.

Komentáře k receptu