Krevety s anglickou slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 150 g Krevety tygří - loupané
  • 200 g Anglická slanina
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 399 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 672 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 100.3 mg
  • Draslík 194 mg
  • Vláknina 1305 mg
  • Vitamín A 1305 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krevety omyjeme pod studenou vodou. Klademe je rovnoměrně na plátky slaniny, pevně srolujeme, poprášíme moukou a spíchneme párátkem. Osmažíme je v rozpáleném oleji dokřupava, vyjmeme, upravíme na servírovací mísu a necháme na teplém místě.

  • 2

    Ve zbylém tuku po smažení osmahneme jemně nakrájenou cibuli dozlatova a posypeme s ní usmažené ruličky. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.

Komentáře k receptu