Gratinované krevety po provensálsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Krevety tygří - loupané
  • 4 ks Rajčata
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Šalotka
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Sýr Gouda 45%
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 354 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 292 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 368.3 mg
  • Draslík 559.8 mg
  • Vláknina 4498.8 mg
  • Vitamín A 4498.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na malé kousky. Stejně tak nakrájíme šalotky a česnek, vše dáme na rozpuštěné máslo a krátce podusíme.

  • 2

    Přidáme krevety, nasekanou petrželku, opepříme, podle chuti osolíme a necháme vychladit.

  • 3

    Do směsi zamícháme žloutky a rozdělíme ji do 4 zapékacích misek. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a pod grilem (nebo v troubě) zapečeme dozlatova.

  • 4

    Pokrm ozdobíme snítkou petrželky a plátkem citronu.

Komentáře k receptu