Červené a bílé krevety se zeleninou
Suroviny
- 450 g Krevety tygří - loupané
 - 170 g Hrášek
 - 1 kávová lžička Cukr třtinový
 - 1 kávová lžička Zázvor celý
 - 1 kávová lžička Chilli omáčka
 - 1 ks Vaječný bílek slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 0.4 hrnek Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 1 polévková lžíce Cibulka jarní
 - 1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
 - 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 498 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 163 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 118.1 mg
 - Draslík 140.3 mg
 - Vláknina 4567.9 mg
 - Vitamín A 4567.9 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18 mg
 - Vitamín E 3.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Krevety zbavíme ulit a vnitřností a smícháme s polovinou vaječného bílku, kukuřičným škrobem a špetkou soli.
 - 
                                2
Z lusků vyloupeme hrášek a za stálého míchání jej osmahneme na dvou lžících rozpáleného oleje. Cca po 1 min. přidáme cukr a špetku soli, promícháme a po další minutě odstavíme. Hrášek naaranžujeme doprostřed rozehřátého talíře.
 - 
                                3
Do pánve vlijeme zbytek oleje, osmahneme na něm krevety, cca po 1 min. vyjmeme a osušíme na papírové utěrce.
 - 
                                4
Olej slijeme, ponecháme pouze lžíci a přidáme nadrobno nakrájený zázvor a cibulku. Pánev vrátíme na sporák, nasypeme krevety a za stálého míchání orestujeme. Po minutě přidáme sójovou omáčku, zalijeme rýžovým vínem a důkladně promícháme.
 - 
                                5
Polovinu krevet vyjmeme a naaranžujeme na jednu stranu talíře. Ke zbytku přidáme chilli omáčku a rajský protlak a promícháme. Takto vzniklé červené krevety dáme na opačnou stranu talíře a ihned podáváme.