Nadívané sépie po vietnamsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Vepřové maso mleté
  • 600 g Sépie
  • 55 g Nudle skleněné
  • 1 kávová lžička Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 8 ks Shiitake houby
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 711 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 1004 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 83 g
  • Cholesterol 213 mg
  • Draslík 3796.7 mg
  • Vláknina 50622.2 mg
  • Vitamín A 50622.2 mg
  • Vitamín B6 3.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si připravíme sépie. Z každé odřízneme chapadélka těsně za okem, z těla vyjmeme průsvitný osten a povrchovou vrstvu kůže sloupene. Důkladně omyjeme ve studené vodě.

  • 2

    Nudle nasypeme do hrnce s vroucí vodou, odstavíme a necháme cca 20 min. odstát.

  • 3

    Mezitím rozpálíme v pánvičce lžíci oleje, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, rozkrojené houby, vepřové maso a nakrájený česnek. Asi 4 min. orestujeme za stálého míchání. Poté zcedíme nudle, přidáme do pánve společně s rybí omáčkou, cukrem, nadrobno nakrájeným koriandrem a citronovou sťávou. Ochutíme solí a pepřem.

  • 4

    Vzniklou směs použijeme jako nádivku do sépií. Naplníme je, zajistíme párátkem, vložíme do nádoby z varného skla, pokapeme zbytkem oleje a každou sépii dvakrát propíchneme. Vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů na 10 min., po vyjmutí ihned podáváme.

Komentáře k receptu