Salát ze zelené papáji
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 261 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 661 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 2.1 mg
 - Draslík 744 mg
 - Vláknina 13196 mg
 - Vitamín A 13196 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 68.3 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupeme zelenou papáju a nakrájíme jí na dlouhé tenké nudličky.
 - 
                                2
Vedle smícháme palmový cukr s rybí omáčkou, až se krystalky rozpustí.
 - 
                                3
V hmoždíři utřeme pastu z česneku. Přidáme pražené burské oříšky a rozdrtíme je s česnekem paličkou. Přihodíme nakrájenou papáju a lehce třeme. Vše důkladně promícháme.
 - 
                                4
Dále přidáme zelené fazolové lusky pokrájené na kousky dlouhé 2,5 cm, sušené mleté garnáty, papričky ptačí oko bez stopek a lehce drtíme v hmoždíři, aby se vše trochu rozmačkalo. Přisypeme cherry rajčata a vymačkáme do směsi šťávu z limety, potom přidáme do hmoždíře i její kůru. Vše asi minutu roztloukáme, až se vše dokonale promísí a suroviny začnou pouštět šťávu. Pozor, aby nám nevystříkla ven. Poté vyjmeme kůru limety a vyhodíme jí ven. Ochutnáme usazenou šťávu a dokořeníme ji. Šťáva by měla mít sladkokyselou a lehce slanou chuť. Také by měla trochu pálit.
 - 
                                5
Takto připravený salát i se šťávou podáváme s dušenou rýží.