Zuppa di pesce
Suroviny
- 60 g Cibule
 - 50 g Mrkev kořen
 - 50 g Krevety tygří - loupané
 - 15 g Petržel - nať
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 100 g Celer řapíkatý
 - 300 g Treska aljašská
 - 150 g Olihně
 - 250 g Hřebenatka
 - 60 g Fenykl čerstvý
 - 80 ml Olej olivový
 - 125 ml Víno bílé
 - 1500 ml Vývar rybí
 - 4 ks Ciabatta
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Pepř cayenský
 - 4 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 685 kcal
 - Sacharidy 56 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 2073 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 54 g
 - Cholesterol 148.9 mg
 - Draslík 1418 mg
 - Vláknina 9904.5 mg
 - Vitamín A 9904.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.4 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na polovině rozpáleného oleje osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, celer, 2 stroužky česneku, mrkev, petrželku a necháme změknout. Osolíme, opepříme, přidáme cayenský pepř a fenykl a necháme smažit 3 minuty. Vše poté zalijeme vínem a vaříme do jeho úplného vyvaření. Pak přimícháme rajčata, rybí vývar a uvedeme k varu. Vaříme za mírnější teploty 20 minut.
 - 
                                2
Naplocho rozloženou oliheň lehce nakrojíme na vrchní straně do tvaru křížků, maso neprokrajujeme! Poté pokrájíme příčně na jednotlivé menší kousky. Rybí maso taktéž pokrájíme a dáme vše vařit do připravené polévky cca na 1 minutu, pak přimícháme hřebenatky a krevety a necháme další 3 minuty povařit. Osolíme a opepříme dle chuti.
 - 
                                3
Chleba osmažíme na zbylém oleji společně s česnekem. Přendáme jej do servírovacích misek, do každé jeden plátek, zalijeme polévkou a ihned podáváme.