Zuppa di pesce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 50 g Mrkev kořen
  • 50 g Krevety tygří - loupané
  • 15 g Petržel - nať
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 100 g Celer řapíkatý
  • 300 g Treska aljašská
  • 150 g Olihně
  • 250 g Hřebenatka
  • 60 g Fenykl čerstvý
  • 80 ml Olej olivový
  • 125 ml Víno bílé
  • 1500 ml Vývar rybí
  • 4 ks Ciabatta
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 685 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 2073 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 148.9 mg
  • Draslík 1418 mg
  • Vláknina 9904.5 mg
  • Vitamín A 9904.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.4 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na polovině rozpáleného oleje osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, celer, 2 stroužky česneku, mrkev, petrželku a necháme změknout. Osolíme, opepříme, přidáme cayenský pepř a fenykl a necháme smažit 3 minuty. Vše poté zalijeme vínem a vaříme do jeho úplného vyvaření. Pak přimícháme rajčata, rybí vývar a uvedeme k varu. Vaříme za mírnější teploty 20 minut.

  • 2

    Naplocho rozloženou oliheň lehce nakrojíme na vrchní straně do tvaru křížků, maso neprokrajujeme! Poté pokrájíme příčně na jednotlivé menší kousky. Rybí maso taktéž pokrájíme a dáme vše vařit do připravené polévky cca na 1 minutu, pak přimícháme hřebenatky a krevety a necháme další 3 minuty povařit. Osolíme a opepříme dle chuti.

  • 3

    Chleba osmažíme na zbylém oleji společně s česnekem. Přendáme jej do servírovacích misek, do každé jeden plátek, zalijeme polévkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu